Friss hírek

A 90 decibel decemberi-januári kínálata

Kedves Olvasó!

Decemberi és januári programokat szeretnénk ezúttal a figyelmükbe ajánlani.

December 27., 11 óra, Erkel Színház
Puccini: Bohémélet (opera 2 részben)
Látássérülteknek narrált előadás, melyet rendhagyó és úttörő módon 2 narrátor közreműködésével akadálymentesítünk!
Kedvezményes jegyár: 2.100.-Ft

Vannak legendás operák. Ilyen ez a fiatal párizsi bohémek történetét elmesélő Puccini-mű, amelyben az operairodalom egyik legszebb románca egy kialudt gyertyával és egy elveszett kulccsal kezdődik. Vannak továbbá legendás operaelőadások, mint például ez a Nádasdy Kálmán-rendezés, amely Oláh Gusztáv varázslatos díszletében már-már színháztörténeti bravúrral 1937 óta van az Operaház műsorán és ez idáig 882 előadást ért meg. Van, amin nem fog az idő. Ezen a csodálatos előadáson bizonnyal nem fogott.

A novemberi Olasz nő Algírban előadás után rendkívül pozitív és elismerő visszajelzéseket kaptunk az ott először rendhagyó módon alkalmazott páros narráció után. Ennek sikerén fellelkesedve a Bohéméletet is páros narrációval tekinthetik meg, melynek köszönhetően az olasz nyelv is akadálymentessé válik.


2018. Január 7., 16 óra, Rózsavölgyi Szalon
Szülőfalum, Pest - Fesztbaum Béla színházi estje
Látássérülteknek narrált előadás
Kedvezményes jegyár: kérjük érdeklődjön!

Jól ismerjük az elegáns és briliáns vígjátékok, vagy a Pál utcai fiúk szerzőjét, de nem igazán ismerjük azt a szenvedélyes hangú, tisztán látó publicistát, aki a világhírű darabok hátterében, estéről-estére, magányosan, egy kávéházi asztal mellett, egyéni hangvételű cikkekben írta meg, mondta el véleményét a körülötte lévő világról, a felnövő világvárosról, Pestről, közéleti visszásságokról, a társadalmi egyenlőtlenségekről, mindent átszövő hazugságokról. Színjátékírói íráskészsége, szellemessége, humora és éleslátása ezekre az írásokra is nagyon jellemző, de ezeket természetesen nem színpadra szánta, bár megjelentek nyomtatásban, tulajdonképpen a nagyközönség számára ismeretlenek.

Közönségünk egy olyan egyszemélyes színházi estet láthat, ami tudatosan egymás mellett megidézi a "színházi" írót és a "kávéházi", ismeretlen arcát, nem színpadra szánt szövegein keresztül. Az estet 3 fős zenekar kíséri, az elhangzó zenék Fesztbaum Béla szerzeményei.


2018. január 14., 16 óra, ART CINEMA+CAFÉ
Doktor Knock (francia vígjáték)
Látássérülteknek narrált vetítés
Kedvezményes jegyár: 900.-Ft

Az ötvenes években egy szélhámos érkezik egy bájos kis francia hegyi faluba, ahol orvosnak adja ki magát. Doktor Knock karizmatikus és megnyerő férfi, ezért gyorsan nagy népszerűségre tesz szert, s meggyógyít mindenkit, legyen az illető beteg, vagy egészséges. Majd minden megváltozik, amikor Doktor Knock találkozik egy vonzó fiatal nővel.


2018. január 24., Veszprémi Petőfi Színház
Tom Schulman: Holt költők társasága
Látássérülteknek narrált, hallássérülteknek jelnyelven tolmácsolt előadás!

Figyelem! Az előadás egyeztetés alatt, a dátum változhat!
Kedvezményes jegyár: kérjük érdeklődjön!

Carpe diem! ? ragadd meg a napot? az élet elröpül! Ifjú lelkeket lángra lobbantó, különc tanárember kezdi meg varázslatos működését 1959-ben a Welton Akadémia ódon falai között. Lapról lapra tépeti szét diákjaival a tankönyvet, mert azt akarja, hogy felfedezzék: az életük maga a költészet, mely életre szóló szerelmet, de nagy tragédiákat is szülhet? A hagyománytisztelő iskolában pedig tanyát ver a lázadás szelleme. A realista és a romantikus filozófia nagy összecsapása ez? Életünk örök kérdéseire keresi a választ?


2018. január 27., 15 óra, Pécsi Nemzeti Színház
Marc Camoletti: Boeing, boeing (vígjáték)
Látássérülteknek narrált előadás
Kedvezményes jegyár: kérjük érdeklődjön!

A klasszikus bohózati alapszituációban Bernard (Vidákovics Szláven), a felkapott francia építész minden férfi számára irigylésre méltó életet él. Nem csak Párizs gyönyörű látképe hever a lába előtt, de a világ óriás légitársaságainak álomszép légiutas-kísérői is az ő ágyában landolnak. Berthának, a házvezetőnőnek (Vári Éva), arra sincs ideje, hogy felmondjon, miközben kénytelen nemzetközi konyhát vinni, a menü szinte óráról-órára változik. Ráadásul váratlanul beállít vidékről a házigazda halottá nyilvánított osztálytársa, Robert (Lipics Zsolt) is, aki egyik ámulatból esve a másikba igyekszik megtalálni a helyét a hatalmas forgatagban. Bernard boldog, korántsem hétköznapi menetrendjét azonban váratlanul felborítják a Párizs feletti kedvezőtlen légköri viszonyok.


2018. január 28., 15 óra, Kecskeméti Katona József Színház
Leo Stein-Kálmán Imre: Csárdáskirálynő (nagyoperett)
Látássérülteknek narrált, hallássérülteknek jelnyelven tolmácsolt előadás
Kedvezményes jegyár: 1.100.-Ft

Kálmán Imre leghíresebb, legtöbbet játszott, és mindemellett már több, mint száz éves operettjének középpontjában egy, a társadalmi különbség miatt lehetetlennek bizonyuló kapcsolat áll. Szilvia, az ünnepelt primadonna Párizsba készül, hogy ott folytassa karrierjét; szerelmét Edvint, a trónörököst pedig - a szülők szerint fiukhoz jobban illő -Stázi várja a hercegi palotában. A mulatozásban járatos Bóni gróf és az Orfeumban minden szerelmi cselszövényt kitanuló Miska főpincér azonban kedvencük, Szilvia segítségére sietnek, hogy még egyszer viszontláthassa a házasulandó Edvint. Kezdetét veszi tehát a kockázatokkal és parádés helyzetekkel, titkokkal és ígéretekkel teli játék, melyben mindenkinek van veszítenivalója; miközben felcsendül a Jaj, cica és együtt ugrunk a nagybőgőbe kivilágos virradatig.


2018. január 31., 14:00, Csiky Gergely Színház, Kaposvár
Urbán Gyula: Egerek (zenés mesejáték)
Hallássérült gyerekeknek jelnyelven tolmácsolt előadás

Az Egerek című meseelőadás kitűnő példája annak, hogyan lehet tenni a művészet eszközeivel az előítéletek ellen. Fruzsi és Soma története alapján könnyen érthetővé válik a gyerekek számára mások és a másmilyenek elfogadása, tiszteletének és szeretetének jelentősége. A színházba betérők valódi összművészeti alkotást kapnak. A kitűnően megformált karakterek és a fülbemászó dalok mellett a készítők nagy hangsúlyt fektetnek a látványvilágra.


Vaktúra No. 6.
Még 5 hely kiadó a tavaszi Vaktúrára, melynek desztinációja Európa egyik legizgalmasabb városa, Amszterdam.

Jegyrendelés és bővebb információ a programokról az alábbi e-mail címen és telefonszámon kérhető:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
06 20 958 8688

Az előadásokra minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Üdvözlettel:
90 decibel csapata